Δολοφονία Σκαφτούρου: Αυτή είναι η διαδρομή που ακολούθησαν οι δράστες – Τι «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ.
Τους εκτελεστές του Γιάννη Σκαφτούρου αναζητούν οι αρχές - Αστυνομικοί, με τη βοήθεια ελικοπτέρου, «χτενίζουν» τη Βοιωτία προκειμένου να εντοπίσουν τα ίχνη των δραστών που δολοφόνησαν τον 55χρονο άνδρα ενώ έψηνε στο εξοχικό του μπροστά σε μέλη της οικογένειάς του, τη Δευτέρα του Πάσχα - Η διαδρομή που ακολούθησαν οι δράστες Όλο και περισσότερα στοιχεία για την εκτέλεση του Γιάννη Σκαφτούρου βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με αυτά, οι δράστες επέβαιναν σε δύο μοτοσικλέτες. Σταμάτησαν κοντά στο σπίτι και δύο, που φορούσαν κράνη, μπήκαν στην αυλή του σπιτιού, όπου βρισκόταν ο Σκαφτούρος με περίπου 10 συγγενείς και φίλους και πυροβόλησαν πολλές φορές με καλάσνικοφ.
Από τις σφαίρες τραυματίστηκε θανάσιμα ο 55χρονος και τραυματίστηκαν δύο άτομα, ανάμεσά τους και η κόρη του. Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι οι εκτελεστές προσπάθησαν να κλέψουν από αγρότη ένα όχημα το οποίο όμως κόλλησε σε ένα κτήμα.

«Μισθωμένους» εκτελεστές «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ.

Στην παραδοχή ότι οι άγραφοι νόμοι της νύχτας δεν βρίσκονται πια σε ισχύ καταλήγουν έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., ύστερα από την εκτέλεση του 55χρονου, Γιάννη Σκαφτούρου, μπροστά στα μάτια των παιδιών του στο εξοχικό του σπίτι στη Βοιωτία. Μία άλλη παρατήρηση των αστυνομικών είναι ότι οι δράστες επιλέγουν πια το Καλάσνικοφ, όπλο που έχει χρησιμοποιηθεί σε πολλά από τα 25 συμβόλαια θανάτου που έχουν εκτελεστεί τα τελευταία χρόνια. Το θύμα διέθετε φρουρά που αποτελούνταν από οπλισμένους και έμπειρους άντρες που τον συνόδευαν πάντα στις μετακινήσεις του. Τη Δευτέρα του Πάσχα, ωστόσο, οι σωματοφύλακές του φαίνεται ότι δεν ήταν στο πλευρό του. Την πληροφορία αυτή τη γνώριζαν οι εκτελεστές. Το ερώτημα είναι πως τη γνώριζαν. Είτε είχαν με κάποιο τρόπο καλή πληροφόρηση για τις κινήσεις του Γιάννη Σκαφτούρου είτε μέσω της φυσικής παρακολούθησης του στόχου τους διαπίστωσαν την απουσία τους. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι εάν ο 55χρονος είχε στο πλευρό του τις «σκιές» του, τότε οι δράστες θα ήταν αδύνατο να «χτυπήσουν» και να διαφύγουν αλώβητοι, όπως τελικά έγινε. Αυτός είναι και ο λόγος που επέλεξαν να επιτεθούν χθες στη Βοιωτία και όχι στην Αθήνα. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο οι εκτελεστές να ήταν «μισθωμένοι» κακοποιοί που έχουν κάνει και στο παρελθόν ανάλογες επιθέσεις. Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. εστιάζεται στο δρομολόγιο διαφυγής των δραστών, καθώς εκτιμάται ότι οι δύο από τους τέσσερις κινήθηκαν πεζοί για κάποιο διάστημα. Και αυτό διότι προέκυψε πρόβλημα με τη μοτοσικλέτα τους την οποία εγκατέλειψαν άρον άρον. Οι αστυνομικοί προσπαθούν να καταλάβουν το δρομολόγιο των δύο αντρών που βγήκαν «εκτός σχεδίου», στην προσπάθειά τους να βρουν όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία για την ταυτότητά τους. «Παρά το πρόβλημα που προέκυψε κατάφεραν να εξαφανιστούν. Αυτό δείχνει ότι είναι έμπειροι. Έγινε μεγάλη προσπάθεια για τον εντοπισμό τους, σηκώθηκε ακόμα και ελικόπτερο, χωρίς όμως αποτέλεσμα», λέει αστυνομική πηγή. Στο σημείο της δολοφονίας, στην αυλή του εξοχικού, βρέθηκαν 15 κάλυκες από Καλάσνικοφ και ένας κάλυκας των 9 χιλιοστών (που προέρχεται ενδεχομένως από το όπλο ατόμου που προσπάθησε να αμυνθεί). Ο Γιάννης Σκαφτούρος γνώριζε ότι είναι στόχος και γι’ αυτό μετά την αποφυλάκισή του λάμβανε ιδιαιτέρως αυστηρά μέτρα αυτοπροστασίας. Μετά την αποφυλάκισή του είχε στραφεί σε νόμιμες δραστηριότητες, ωστόσο, οι αστυνομικοί αναζητούν τις εκκρεμότητες του παρελθόντος του για να βρουν αυτούς που είχαν κίνητρο να του επιτεθούν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *